Vacanța la cort versus all inclusive

Când eram copil aproape în fiecare an plecam împreună cu părinții în concediu cu cortul. Și totul era nemaipomenit. Acum merg împreună cu prietenii la all inclusive, dar la cel mai mic incident ne plângem toți de parcă s-ar fi sfârșit lumea. De exemplu, acum doi ani, în primele două zile ale vacanței am fost nemulțumit de cafea. Anul trecut, pe plajă mă enerva că trebuia să merg eu la unul dintre baruri (băuturile fiind gratuite era coadă) și că nu veneau ei să ne servească la șezlong.

Și atunci mă întreb: “vârsta” ne face nemulțumiți sau faptul că acum cunoaștem toate opțiunile?

Ca să-mi răspund singur la întrebare m-am hotărât să plec cu cortul la prima ocazie care se ivește. Ca atare intenționez să-mi cumpăr un cort de 4 persoane (cele de două persoane par prea mici), o saltea pentru camping, saci de dormit și să încerc să reeditez experiența din copilărie. Nu m-am hotărât dacă să merg pe litoral sau la munte.

Spre uimirea mea corturile nu mai sunt ce au fost: acum 15 ani un cort ocupa tot portbagajul unei mașini, iar acum are doar câteva kilograme și încape într-un rucsac. Mai mult decât atât corturile vin cu tot felul de nebunii: iluminare, se instalează în câteva minute, au spații speciale prin care poți să privești stelele, etc.

Puteți să-mi recomandați campinguri care oferă condiții decente? Mă refer aici la toalete, dușuri și spațiu de campare.
Apropos de echipament: ce mai trebuie în afară de cort, saltea și saci de dormit? Dacă știți și alte magazine (în afară de Decathlon) care vând echipamente pentru camping lăsați numele la comentariu.

Leave a Reply