Taximetrist în Londra

Iata cateva sfaturi pentru cei ce vor sa devina taximetristi in Anglia. Nu de alta, dar câteva metehne care în București făceau deliciul meseriei, acolo vor trebui uitate. Pentru că altfel se retrage licența. Scurt, fără comentarii și fără comisii.

Și cum în ultima săptămână am folosit în București doar taxiul, am câteva exemple proaspete în minte:

Taxiul trebuie să fie apt de drum. Știu, englezii ăia sunt nebuni la cap, dar în nebunia lor insistă că taxiului trebuie să-i meargă frânele și să nu tremure din toate încheieturile. Ce să zic, așa sunt ei, chițibușari.
Nu fumezi în mașina și când urcă un client mergi cu geamul deschis. Mă rog, poate sunt și excepții. Dacă fumezi ce trebuie clienții nu se vor plânge. Doar polițiștii.
Evitați să conduceți în stare de ebrietate. Nu de alta, dar am mers de curând cu un taximetrist care era afumat și nu a fost așa plăcut. Este adevărat că londonezilor le place adrenalina, dar nu cred că vor să aibă parte de ea în drum spre serviciu.
Evitați parfumurile de 2 lei. Serios, apa și săpunul sunt de 100 de ori mai apreciate decât tona de apă de colonie pe care mulți și-o aplică înainte să intre în tură.
Încercați să nu negociați prețurile. S-ar putea să nu înțeleagă expresii de genul “a plouat și este aglomerat, deci azi nu pornesc ceasul”.

Revenind la un ton serios, partea cu care se adaptează cel mai greu șoferii non-britanici este intrarea în giratoriu: noi suntem obișnuiți să virăm la drepta, iar ei la stânga:

NonUK_Roundabout_8_Cars

UK_Roundabout_8_Cars

Leave a Reply