Schimbarea instalatiilor de incalzire si a celor de scurgere

Schimbarea instalatiilor de caldura si a celor de scurgere poate fi o incercare destul de dificila pentru cei care nu au experienta in domeniu. Partea buna este ca profesionistii Shop Einstal va pot oferi toate informatiile de care aveti nevoie astfel incat sa obtineti cel mai mare randament de caldura si cea mai eficienta scurgere.

Daca doriti sa va schimbati instalatiile de incalzire din casa, pentru a lua cea mai buna decizie, trebuie sa tineti cont de cateva aspecte, mai ales ca parerile specialistilor sunt impartite, unii le prefera pe cele din polipropilena iar altii opteaza pentru unele mai scumpe din cupru. Acesta din urma poate fi folosit pentru instalatia termica, cea de alimentare cu apa calda sau rece, dar si pentru calorifere.

Acest material este apreciat datorita faptului ca nu oxideaza, proprietate datorata stratului cu care se acopera teava, reactie obtinuta din contactul cuprului cu apa. In functie de optiunile dumneavoastra tevile pot avea o grosime de 0,7 mm (cel mai intalnit caz) sau 1mm.

Dupa cum spuneam mai sus, un alt material foarte intalnit la instalatii este polipropilena, care are avantajele de a nu rugini si a-si pastra proprietatile odata cu trecerea timpului, in schimb este foarte instabil la imbinari si riscati sa aveti scurgeri.

Cei mai multi profesionisti prefera tevile din acest material pentru instalatiile realizate pe sub pardoseala, deoarece prezinta o rezistenta mai mare la presiunea exercitata de sapa, iar datorita faptului ca fitingurile acesteia nu au un diametru mai mic decat teava nu are loc o crestere a presiunii.

Daca pe langa instalatia de incalzire doriti sa schimbati si instalatia de scurgere, aveti posibilitatea sa alegeti intre teava portocalie (denumire uzuala pentru teava din PVC) si teava gri (denumire pentru teava din polipropilena). Aceasta din urma ofera o rezistenta mai buna, iar imbinarile sunt mult mai sigure, datorita faptului ca se reduce riscul deteriorarilor provocate de trecerea timpului.

Ca si informatii privind dimensiunile potrivite, pentru scurgerea de la chiuveta se alege in general un diametru de 32 mm, iar pentru cea de la cada o teava de 40 mm.

In ceea ce priveste sifonul care leaga cele doua scurgeri de coloana, dimensiunea acestuia trebuie sa fie mai mare decat a celor doua si in general se opteaza pentru un diametru de 50 mm. Aceste date se potrivesc la fel de bine si pentru chiuveta de bucatarie. Trebuie sa aveti in vedere toate aceste diferente, astfel incat sa se poata asigura o scurgere cat mai buna.

Acestea fiind spuse, nu va mai ramane decat sa mergeti in magazinele de specialitate si sa cumparati tevile de care aveti nevoie, iar profesionistii vor realiza cele mai eficiente instalatii de incalzire si de scurgere.

Leave a Reply