Principii dupa care sa alegi o mobila living

Livingul reprezinta inima oricarei locuinte. Pe buna dreptate, intrucat aici ne petrecem majoritatea timpului atunci cand suntem acasa. Astfel, daca dormitorul este pentru somn, asa cum ii spune si numele, livingul este locul in care se petrec lucrurile, daca putem spune asa. Practic, aici este amplasat televizorul, aici ne bem dimineata cafeaua si aici ne primim invitatii.

Nu in ultimul rand, aici ne relaxam dupa o zi istovitoare la munca, in compania familiei sau chiar in solitudine. Este motivul pentru care trebuie sa avem grija la alegerea unui mobilier living de la https://arta-mobilei.ro cat mai confortabil, care sa ne bucure inainte de toate pe noi si mai apoi pe eventualii musafiri care ne calca pragul. Sa vedem, asadar, cateva aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere in alegerea unei mobile living.

Alegerea stilului

Inainte de toate, in alegerea oricarui tip de mobila arta mobilei, indiferent ca vorbim despre dormitor sau despre camera de zi, trebuie sa stim ce anume ne reprezinta, care este filosofia noastra de viata. Daca dorim doar un spatiu util, in care sa depozitam niste lucruri, atunci alegerea este simpla: mergem la orice magazin si alegem un dulap comun si un pat asemenea si am rezolvat problema.

Daca dorim insa o camera care sa ne reprezinte si in care sa traim in armonie, ar trebui sa ne preocupe mai mult acest aspect. Prin urmare, daca esti stilul activ, care nu pune prea mare pret pe furniruri si lemnarie autentica, poti opta pentru un stil industrial de amenajare, in care rafturile metalice si obiectele de iluminat pun in valoare o mobila living – arta mobilei, de asemenea, din materiale simple.

De asemenea, adeptii stilului modern pot opta pentru un mobilier minimalist in stil scandinav, reprezentat in principal prin linii simple, brute, fara culori stridente. Mai degraba, acestea folosesc culori neutre, precum alb, negru, gri sau wenge.

Alegerea principalelor corpuri de mobilier

Dupa definirea stilului, trecem la etapa cea mai importanta, aceea a achizitiei corpurilor de mobilier. Iar intr-o camera de zi, principalele lucruri la care trebuie sa avem grija sunt biblioteca, fotoliile si canapeaua. Daca este sa ne referim la biblioteca, aceasta nu mai indeplineste functia pe care o stim de ani de zile, de pe vremea parintilor nostri, cand servea strict depozitarii colectiilor de carti.

Astazi, biblioteca este vazuta mai mult ca mobilier de decor, in care putem aranja inclusiv o vaza cu gust, obiecte din sticla decorativa sau chiar colectii de CD-uri si viniluri. De asemenea, aceasta incorporeaza de obicei un televizor modern, in conditiile in care acesta este nelipsit din camera de zi.

Leave a Reply