Pompa submersibila – alege de la Shop Einstal, in functie de unde si cum o vei folosi

Pompele submersibile au fost o solutie excelenta pentru cei care nu au racord la sistemul de apa curenta. Sunt excelente pentru a fi montate adanc in fantana, pot functiona foarte bine pentru ca apa curenta sa fie disponibila cand robinetul este deschis. Totusi in varietatea lor, aceste tipuri de pompe trebuie alese conform cu necesitatile si particularitatile cazului.

La Shop Einstal spre exemplu regasesti o varietate de pompe submersibile fantana. Au preturi excelente, vin la pachet cu tot ce trebuie pentru montaj, ba chiar si cu schema de montaj, garantie de asemenea. Nu te ghida insa dupa pret. Iata ce factori sunt importanti in alegerea pe care o vei face:

Sursa de apa

Daca sursa ta principala de apa este apa curata, nu vei avea nevoie de filtrare. Vorbim despre fantana spre exemplu. Chiar si asa trebuie sa stii nivelul de impuritati, pentru ca atunci cand apa trece prin sistemul pompei sa nu o afecteze. Exista filtru de impuritati si pana la un anumit nivel acesta poate functiona si livra apa.

Acelasi lucru se poate spune despre pompa pentru apa murdara. Daca sursa de apa este un iaz sau un lac, atunci ai nevoie de o pompa adecvata acestor tipuri de ape. Acestea au un filtru care opreste noroiul, piatra, nisipul si alte impuritati. Sunt sigilate astfel incat acestea sa nu ajunga la motor si au deci avantajul de a fi fiabile.

Va conta de asemenea in legatura cu sursa de apa, de la ce adancime trebuie apa scoasa. In general cand apa este la adancimi mici poate fi folosita pompa in sistem hidrofor, insa nu si cand adancimile sunt mari, de la pana la 8-9 metri spre exemplu. Pentru adancimi mai mari de 10 metri recomandarea este de a folosi pompa cu ejector.

Eficienta unei astfel de pompe o poti determina si in functie de indicele de presiune. Ai nevoie de minim 1 bar pentru fiecare 10 m adancime.

Debit

O pompa submersibila este eficienta in functie de acest reper de asemenea. Adica vorbim despre cantitatea de apa ce trebuie scoasa la suprafata, exprimata in metri cubi per ora.

Daca folosesti aceasta sursa de apa pentru consum propriu, dar si pentru irigatii sau alte activitati din gospodarie, atunci ar putea fi necesar un debit de 2 pana la 4 mc/h. Conteaza insa si numarul de persoane din familie, din locuinta alimentata cu apa astfel, prin pompa. Daca este nevoie doar de apa curenta la o familie de 2-3 membri spre exemplu ar putea fi suficient un debit de 1-2 mc/h.

Pret si branduri

Ca in orice alt domeniu, cand auzim despre un brad anume avem tendinta sa acordam mai multa incredere acestuia. Verifica insa partea tehnica sa fie corespunzatoare nevoii tale. Cat despre pret, acesta nu trebuie sa fie factor principal care iti determina ce sa cumperi, insa negresit va avea o influenta. O pompa buna la Shop Einstal poate ajunge sa coste de la 600 la 1500 de lei.

Contact Shop Einstal:

Sos. Mihai Bravu nr.540-562 complex Impact Center sector 3 Bucuresti

0766.261.389

0766.261.392

0786.124.777

office@einstal.ro

Leave a Reply