Platforme de socializare si promovarea site-urilor si a brandurilor online

Daca nu stii cum sa promovezi un site, poti scrie pe Gootle cum sa faci publicitate online si vei gasi numeroase raspunsuri cum sunt si cele din linkurile de mai sus. Iti recomandam sa citesti si acest articol care iti explica mai multe despre retelele de socializare si in special despre marketing pe ele.

Instagram s-a dovedit a fi o platforma puternica pentru marketing prin partajarea de imagini si mesaje scurte. Potrivit unui studiu realizat de Simply Measured, 71% dintre cele mai mari branduri din lume utilizeaza acum Instagram drept canal de marketing.

Pentru companii, Instagram poate fi folosit ca un instrument de conectare si comunicare cu clientii actuali si potentiali. Compania poate prezenta o imagine mai personala a marcii sale, facand-o astfel  sa transmita o imagine mai buna si mai adevarata despre ea insasi.

Ideea imaginilor Instagram se afla in plina desfasurare, creand un sentiment ca evenimentul se intampla chiar acum, ceea ce adauga un alt strat imaginii personale si exacte a companiei.

De fapt, Thomas Rankin, co-fondator si CEO al programului Dash Hudson, a declarat ca atunci cand apreciaza postarea pe Instagram a unui blogger inainte ca aceasta sa fie postata in numele firmei sale singura problema pe care o vede este uneori naturaletea sau artificialitatea.

Nu este o fotografie editoriala, a explicat el, nu incercam sa fim o revista. Incercam sa cream un moment.

O alta optiune Instagram ofera oportunitatea companiilor de a reflecta o imagine reala a brandului din perspectiva clientilor, de exemplu, folosind continutul generat de utilizatori si utilizarea de htag-uri.

Pe langa functiile de filtre si hashtag, videoclipurile de 15 secunde de pe Instagram si capacitatea recent adaugata de a trimite mesaje private sunt toate optiuni care au facut ca Instagram sa fie atat de apreciat.

Snapchat

Snapchat este o aplicatie populara de schimb de mesaje si imagini care a fost creata in 2011 de trei studenti de la Universitatea Stanford, numiti Evan Spiegel, Bobby Murphy si Reggie Brown.

Aplicatia a fost initial dezvoltata pentru a permite utilizatorilor sa transmita mesaje si sa trimita si fotografii care sunt disponibile numai de la 1-10 secunde pana cand nu mai sunt disponibile.

Aplicatia a fost o lovitura instantanee cu membrii social media si astazi exista pana la 158 de milioane de oameni care folosesc snapchat in fiecare zi.

De asemenea, se estimeaza ca utilizatorii Snapchat deschid aplicatia de aproximativ 18 ori pe zi, ceea ce inseamna ca utilizatorii se afla in aplicatie aproximativ 25-30 de minute pe zi.

YouTube

YouTube este o alta cale populara; reclamele se fac intr-un mod in care sa se potriveasca publicului tinta. Tipul de limba utilizat in reclame si ideile folosite pentru a promova produsul reflecta stilul si gustul publicului.

De asemenea, anunturile de pe aceasta platforma se sincronizeaza de obicei cu continutul videoclipului solicitat, acesta fiind un alt avantaj pe care YouTube il aduce agentilor de publicitate.

Anumite anunturi sunt prezentate cu anumite videoclipuri, deoarece continutul este relevant. Oportunitatile promotionale, cum ar fi sponsorizarea unui videoclip, sunt, de asemenea, posibile pe YouTube.

Leave a Reply