Medicina regenerativă – o soluție pentru salvarea de vieți

Medicina avanseză din ce în ce mai mult, sunt uimit cât de multe se descoperă și cât de repede se găsesc astăzi tratamente pentru bolile pe care nu demult le consideram nevindecabile. Una dintre cele mai importante progrese mi se pare a fi medicina regenerativă. Conceptul care stă la baza acesteia este acela al posibilității de regenerare celurara a unor țesuturi sau organe, de înlocuire sau de reparare a unor organe afectate de diferite boli, de vârstă sau de malformațiile congenitale.

Singurele celule capabile să se regenereze și să se potrivească mai multor țesuturi și organe distincte sunt celulele stem. Compania Cord Blood Center Medical http://www.cordcenter.ro/ oferă părinților posibilitatea de a le asigura copiilor lor șansa la o viață sănătoasă.

În corp există celule cu o mare capacitate de regenerare, pielea și ficatul sunt cele mai importante, însă multe alte organe nu au această capacitate de aceea medicina a găsit de-a lungul evoluției sale posibilitatea de operare și de înlocuire a celulelor bolnave, mă refer aici la operațiile de transplant sau de înlocuire de valve pentru inimă. Operațiile sunt însă complicate și deseori pun viața pacientului în pericol ca urmare a incompatibilității.

Medicina regenerativă scutește organismul de astfel de pericole și îi oferă o șansă nesperată la o viață normală. Dacă ar fi să luăm în calcul numărul de pacienți care mor anual din cauza unor boli precum cancerul, leucemia, bolile de inimă sau de ficat, ne dăm seama cât de mare ar putea fi impactul pe care îl aduce dezvoltarea medicinei regenerative.

Dacă sunteți un cuplu care dorește să facă un copil, luați în considerare multitudinea de boli la care se supune copilul în epoca actuală și analizați soluția oferită de Cord Blood Center Medical. Posibilitatea recoltării unor celule stem și a păstrării acestora pe durate foarte mari de timp oferă pruncului o șansă în plus la o viață sănătoasă și normală.

Leave a Reply