Atunci cand cauti idei de marketing online iti recomandam sa te interesezi si de cursuri SEO Romania. In continuare iti explicam importanta retelelor de socializare. Acestea joaca un rol foarte important in zona de marketing a fiecarei firme si este foarte important sa tii cont de activitatea in acest sens.
In acest scop, companiile folosesc platforme precum Facebook, Twitter, YouTube si Instagram pentru a ajunge la audiente mult mai largi decat prin utilizarea exclusiva a anunturilor traditionale imprimate / TV / radio, la o mica parte din cost, deoarece majoritatea site-urilor de socializare pot sa fie utilizate la un cost redus sau fara costuri (cu toate acestea, unele site-uri percep companiile pentru servicii premium).
Acest lucru a schimbat modul in care companiile abordeaza interactiunea cu clientii, deoarece un procent substantial de interactiuni cu consumatorii se realizeaza acum pe platforme online cu vizibilitate mult mai mare.
Clientii pot posta comentarii despre produse si servicii, pot evalua serviciul clienti si pot adresa intrebari sau mesaje voce direct companiilor prin intermediul platformelor sociale media. Conform rezultatelor masurate, peste 80% dintre consumatori folosesc internetul pentru a cerceta produse si servicii.
Astfel, marketingul social media este, de asemenea, utilizat de intreprinderi pentru a construi relatii de incredere cu consumatorii. In acest scop, companiile pot, de asemenea, sa angajeze personal pentru a trata in mod special aceste interactiuni social media, care de obicei se prezinta sub titlul de administratori ai comunitatii online.
Manipularea acestor interactiuni intr-un mod satisfacator poate duce la o crestere a increderii consumatorilor.
Pentru a atinge acest scop si pentru a stabili perceptia publicului asupra unei companii, sunt folosite 3 etape pentru a aborda preocuparile consumatorilor, pentru a identifica amploarea dialogului social, angajarea factorilor de influenta si dezvoltarea portofoliului de persoane interesate.
Twitter permite companiilor sa-si promoveze produsele in mesaje scurte, cunoscute sub numele de tweet-uri limitate la 140 de caractere care apar pe pagina followerilor. Tweeturile pot contine text, Hashtag, fotografii, video, animate GIF, Emoji sau link-uri catre site-ul web al produsului si alte profiluri media sociale etc.
Twitter este, de asemenea, utilizat de companii pentru a oferi servicii pentru clienti. Unele companii ofera asistenta disponibila 24 de ore din 24 si raspund cu promptitudine, imbunatatind astfel loialitatea si aprecierea marcii.
Paginile Facebook sunt mult mai detaliate decat conturile Twitter. Acestea permit unui cont sa furnizeze videoclipuri, fotografii si descrieri mai lungi, precum si marturii, iar persoanele interesate pot comenta pe paginile de produse pe care ceilalti le pot vedea.
Facebook se poate conecta la pagina Twitter a produsului, dar si trimite mesaje de reamintire pentru anumite evenimente. Incepand cu luna mai 2015, 93% dintre agentii de marketing folosesc Facebook pentru a-si promova brandul.
Un studiu din 2011 a atribuit 84% din interactiuni ca abonari sau like-uri, ele fiind scopul pentru publicitatea Facebook.
Pana in 2014, Facebook a limitat continutul publicat pe paginile de companii si marci. Ajustarile in algoritmii Facebook au redus publicul pentru paginile de afaceri care nu platesc (care au cel putin 500.000 de “Like-uri”) de la 16% in 2012 pana la 2% in februarie 2014.