Exemple de promovare pe retelele de socializare

Daca esti in cautare de idei de promovare online poti accesa acest ghid de optimizare a motoarelor de cautare dand click pe link. Mai departe va prezentam tot ce tine de social media si alte campanii ale unor firme si persoane cunoscute la nivel mondial care au folosit retelele de socializare in interes propriu.

Kony 2012

Un scurt film publicat pe 5 martie 2012 de grupul umanitar Invisible Children, Inc. Acest videoclip de 29 de minute a vizat evolutia lui Joseph Kony, care a ajuns la Curtea Penala si de acolo a reusit sa evolueze rapid.

Videoclipul a devenit viral in primele sase zile de la lansare, atingand 100 de milioane de vizionari atat pe YouTube, cat si pe Vimeo.

Potrivit cercetarilor realizate, filmul de scurt metraj Kony 2012 a devenit cea mai rapida campanie video si cel mai mare videoclip viral, pentru ca a ajuns la 100 de milioane de vizionari in 6 zile, urmat de performanta lui Susan Boyle pe Got Talent din Marea Britanie, care a atins 70 de milioane de vizualizari in 6 zile .

Nike

La inceputul anului 2012, Nike si-a prezentat campania social media Make It Count. Startul de campanie a inceput pe YouTubers Casey Neistat si Max Joseph lansand un videoclip YouTube, unde au calatorit 34.000 de mile pentru a vizita 16 orase din 13 tari.

Ei au promovat hashtagul #makeitcount, pe care milioane de consumatori l-au shareuit prin Twitter si Instagram incarcand fotografii si trimitand tweeturi.  Videoclipul #MakeItCount YouTube a devenit viral, iar Nike a inregistrat o crestere cu 18% a profitului in 2012, anul in care a fost lansat acest produs.

Scopuri si tactici

Unul din scopurile principale ale implicarii social media in marketing este ca un instrument de comunicare care face companiile accesibile celor interesati de produsul lor si le face vizibile pentru cei care nu cunosc produsele lor.

Aceste companii utilizeaza medii sociale pentru a mari numarul de clienti si pentru a ii familiariza cu brandul. Este singura forma de marketing pe care consumatorii o pot folosi in fiecare etapa a calatoriei decizionale a consumatorilor.

Marketing prin intermediul mass-media sociala are si alte beneficii. Dintre primii 10 factori care se coreleaza cu o cautare organica puternica Google, sapte sunt dependente de social media. Aceasta inseamna ca, daca marcile  inactive pe retelele de socializare, acestea tind sa apara mai putin in cautarile Google.

In timp ce platformele precum Twitter, Facebook si Google+ au un numar mai mare de utilizatori lunari, platformele mobile bazate pe partajarea pe suport media, cu toate acestea, au acumulat o rata de interactiune mai mare si au inregistrat cea mai rapida crestere si au schimbat modurile in care consumatorii interactioneaza cu continutul de marca.

Instagram are o rata de interactiune de 1,46%, cu o medie de 130 de milioane de utilizatori lunar, spre deosebire de Twitter, care are o rata de interactiune de 0,3%, cu o medie de 210 de milioane de utilizatori lunari.

Spre deosebire de mediile traditionale care sunt adesea prohibitive pentru multe companii, strategia de social media nu necesita bugete astronomice.

Leave a Reply