Despre promovarea de produse pe retelele de socializare

Atunci cand vorbim despre promovarea unui produs ne referim inclusiv la inbound marketing. Daca esti la inceput de drum in acest domeniu iti recomandam sa citesti urmatorul articol. In continuare va prezentam mai multe moduri in care persoane cunoscute si companii mari au folosit retelele de socializare pentru a isi face reclama.

Betty White

Retelele sociale pot avea un impact mare asupra rezultatelor evenimentelor. In 2010, o campanie Facebook cunoscuta s-a prezentat sub forma unei petitii. Utilizatorii au semnat in mod virtual o petitie cerand companiei NBC Universal sa o aiba pe actrita Betty White gazda la  Sambata noaptea Live.

Dupa semnare, utilizatorii au trimis petitia tuturor adeptilor lor. Petitia a fost virala, iar la 8 mai 2010, Betty White a gazduit SNL.

Alegerile prezidentiale din SUA din 2008

Campania prezidentiala din 2008 a avut o prezenta uriasa pe site-urile de socializare. Barack Obama, un candidat aproape necunoscut pentru democratie, a utilizat 15 site-uri web diferite de social media pentru a forma relatii cu milioane de cetateni americani care utilizeaza aceste retele.

Paginile profilului sau de retele sociale au fost in permanenta actualizate si interactioneaza inca cu adeptii. Pana la sfarsitul campaniei, Obama a avut 5 milioane de sustinatori ai retelelor de social media (2,5 milioane pe Facebook si 115,000 pe Twitter).

Utilizarea site-urilor de social networking in campania sa de marketing a permis campaniei lui Barack Obama accesul la adresele de e-mail, asa cum sunt afisate pe paginile de profil ale retelei sociale. Acest lucru a permis Partidului Democrat sa lanseze campanii de e-mail care solicita donatii de voturi si campanii.

Intreprinderile mici utilizeaza, de asemenea, site-uri de socializare ca o tehnica promotionala. Intreprinderile pot urmari persoanele care utilizeaza site-urile de retele sociale in zona locala si pot face publicitate cu oferte speciale.

Acestea pot fi exclusive si sub forma “primiti o bautura gratuita atunci cand dati share acestei postari”. Acest tip de mesaj incurajeaza alti localnici sa urmareasca afacerea pe site-uri pentru a obtine promotia. In acest proces, afacerea se vede si se promoveaza.

Intreprinderile mici utilizeaza, de asemenea, site-uri de retele sociale pentru a-si dezvolta propria cercetare de piata cu privire la noi produse si servicii. Prin incurajarea clientilor  de a oferi feedback cu privire la noile idei de produse, companiile pot obtine informatii valoroase privind acceptarea unui produs.

In plus, clientii vor simti ca firma i-a implicat in procesul de co-creare – procesul in care afacerea utilizeaza feedback-ul clientului pentru a crea sau a modifica un produs sau un serviciu pentru a satisface nevoia pietei tinta. Un astfel de feedback poate fi prezentat sub diferite forme, cum ar fi sondaje, concursuri, interviuri etc.

Site-urile de retele sociale, cum ar fi LinkedIn, ofera, de asemenea, o oportunitate pentru intreprinderile mici de a gasi candidati pentru a ocupa diverse posturi.

Desigur, site-urile precum Yelp, ajuta intreprinderile mici sa isi construiasca reputatia dincolo de vizibilitatea marcii. Evaluarile pozitive ale clientilor  ajuta la influentarea noilor clienti asupra achizitionarii de bunuri si servicii mai mult decat publicitatea clasica.

Leave a Reply