Daca ai facut cursuri gratuite de marketing probabil ca stii deja ce este mixul de marketing precum si faptul ca din acesta fac clar parte si retelele de socializare. In continuare vom discuta putin despre Instagram si despre cum marile branduri folosesc retelele de socializare pentru reclama.
Iti recomandam sa tii cont de implicarea pe retelele de socializare in momentul in care iti faci marketing online.
In mai 2014, Instagram avea peste 200 de milioane de utilizatori. Rata de implicare a utilizatorilor de la Instagram a fost de 15 ori mai mare decat cea a Facebook si de 25 de ori mai mare decat cea a Twitterului.
Potrivit lui Scott Galloway, fondatorul L2 si profesor de marketing la Stern School of Business din New York University, cele mai recente studii estimeaza ca 93% dintre marcile de prestigiu au o prezenta activa pe Instagram si o includ in mixul lor de marketing.
Atunci cand vine vorba de branduri si intreprinderi, scopul Instagram este de a ajuta companiile sa ajunga la publicul lor prin imagini captivante intr-un mediu bogat, vizual.
Mai mult decat atat, Instagram ofera o platforma in care utilizatorul si compania pot comunica public si direct, devenind astfel o platforma ideala pentru companii de a se conecta cu clientii actuali si potentiali.
Multe branduri utilizeaza acum aceasta aplicatie mobila pentru a-si intensifica strategia de marketing. Instagram poate fi folosit pentru a obtine impulsul necesar pentru a capta atentia segmentului de piata care are interes pentru oferta de produse sau servicii.
Deoarece Instagram este sustinut de sistemul Apple si Android, acesta poate fi usor accesat de utilizatorii de smartphone-uri. In plus, acesta poate fi accesat si pe Internet pe calculatoare normale.
Astfel, comerciantii il vad ca pe o platforma potentiala de a-si extinde expunerea marcilor la public, in special la grupul tinta de cumparatori mai tineri. In plus, comerciantii nu folosesc doar medii sociale pentru publicitatea traditionala pe internet, ci ii incurajeaza pe utilizatori sa interactioneze.
Aceasta, in general, creeaza o oportunitate pentru o expunere mai mare a marcii. In plus, comerciantii folosesc de asemenea platforma pentru a conduce cumparaturile sociale si pentru a inspira oamenii sa colecteze si sa partajeze imagini ale produselor preferate.
Numeroase nume mari sunt deja pe Instagram: Starbucks, MTV, Nike, Marc Jacobs si Red Bull sunt cateva exemple de companii multinationale care au adoptat devreme aplicatia foto mobila.
Bloggerul de moda Danielle Bernstein, care activeaza pe Instagram, a colaborat cu Harper’s Bazaar pentru a face un clip despre modul in care marcile utilizeaza Instagram pentru a-si comercializa produsele si pentru modul in care bloggeri fac bani din ele.
Potrivit cercetarilor, estimarile industriei spun ca marcile cheltuiesc mai mult de 1 miliard de dolari pe an pentru publicitatea generata de consumatori.
Fondatorul companiei Instagram, Kevin Systrom, a mers chiar la saptamana modei din Paris, mergand la spectacole de couture si intalniri cu designeri, pentru a afla mai multe despre modul in care bloggerii, editorii si designerii stilului domina in mare parte continutul aplicatiei sale.