DeskJet 3070A – imprimantă wireless compatibilă Google Cloud Print

hp-3070aImprimanta multifuncțională DeskJet 3070A de la HP, deși nu impresionează la capitolul design, începe să te încânte de la primul print. Viteza de tipărire și calitatea printurilor sunt surprinzătoare pentru o imprimantă atât de ieftină.

PRINT CU DESKJET 3070A

Nu am avut nevoie de CD-ul de instalare decât pentru a configura conexiunea wireless (pentru a trimite datele despre conexiunea wireless am folosit cablul USB inclus, dar după acestă operațiune putem sa uităm de cablu).
Următorul pas este înregistrarea pe ePrintCenter care generează o adresă de email unică pentru imprimantă. Practic, folosind ePrint, se poate tipări de pe telefon, desktop sau tabletă prin simpla trimitere a unui email (la care atașăm documentul pentru tipărit) către adresa de email unică a imprimantei.

DeskJet 3070A este compatibilă Google Cloud Print și după înregistrare permite tipărirea direct din Google Docs sau GDrive precum și tipărirea paginilor web din Google Chrome.

Imprimanta vine cu cartușe separate pentru negru, cyan, yellow și magenta. Cartușele cu care vine DeskJet 3070A sunt HP 364 care permit tipărirea a 250 de pagini, dar există și cartușe de mare capacitate HP 364XL care permit tipărirea 550 de pagini alb/negru sau 750 de pagini color. Prețul cartușului 364XL este în jur de 90 de RON rezultând un preț per pagină tipărită foarte competitiv.

SCANARE

Deoarece nu am vrut să instalez drivere pe laptop, am avut acces la scaner folosind aplicația HP ePrint Home & Biz compatibilă cu telefoanele Andoid, iOS și Symbian. Din păcate aplicația nu permite scanarea de pe telefoane Android, dar pe Symbian-ul meu totul a mers ca uns.

CONCLUZII

Singura funcție căreia i-am simțit lipsa la DeskJet 3070A (și nu cred că ar trebui să lipsescă la o imprimantă wireless) a fost scan to email. În afară de asta imprimanta merită fiecare bănuț cheltuit pe ea.

Leave a Reply