De ce să dăruiești un inel de logodnă cu smarald? Proprietățile pietrei cu o frumusețe incontestabilă

Smaraldul a fost, încă din cele mai vechi timpuri, în centrul a numeroase povești deosebite. De la adorația pe care Cleopatra le-o purta acestor pietre pentru că i-ar fi păstrat tinerețea, până la legenda în care credeau indienii, potrivit căreia smaraldele au proprietăți vindecătoare și sunt aducătoare de noroc.

În perioada Egiptului Antic, mumiile erau îngropate cu o astfel de piatră la gât ca simbol al tinereții veșnice.

Se mai spune, de asemenea, că smaraldul a fost una dintre cele patru pietre pe care Dumnezeu i le-a dat lui Solomon, iar aztecii și incașii considerau că aceasta este piatra sfântă.

Verdele de smarald – culoarea dragostei

De altfel, smaraldul este asociat vieții, primăverii, comuniunii omului cu natura și chiar armoniei și dragostei, verdele de smarald fiind cosiderată culoare a zeiței Venus, a cărei frumusețe infinită este redată de această nuanță unică a pietrei prețioase.

Strânsa legătură a smarldului și a culorii lui cu dragostea se trage și din proprietățile pietrei de le facilita purtătorilor ei abilitățile de socializare și comunicare armonioasă, oferindu-le mai multă sensibilitate, răbdare și onestitate.

În plus, se spune că frumoasele pietre verzi ajută la dezvoltarea unui bun echilibru emoțional și a reconcilierii, la nevoie, între parteneri.

Smaraldul este, de asemenea, considerat a fi și talisman norocos, fiind un bun scut împotriva energiilor negative!

Cu alte cuvinte, protejează relațiile de dragoste de orice rău poate interveni asupra lor și are grijă de armonia și pacea dintre parteneri.

Inelul de logodnă cu smarald, la mare căutare

Așadar, nici nu e de mirare că frumusețea ieșită din comun și proprietățile deosebite ale acestor pietre îi impresionează și în ziua de astăzi pe oameni, fapt pentru care inelele de logodnă cu smarald sunt foarte populare în întreaga lume.

Specialiștii încadrează smaraldul – pe scara valorilor privind pietrele prețioase – pe locul 2, alături de safir, după briliant. În plus, pentru împodobirea bijuteriile și în special a inelelor de logodnă, această piatră este apreciată și din punct de vedere estetic, fiind deosebit de frumoasă și având o strălucire mistică, absolut incontestabilă!

Ce trebuie să ai, totuși, în vedere atunci când vrei să cumperi un inel de logodnă cu smarald?

E foarte simplu: gusturile persoanei care îl va purta!

Acest lucru este valabil indiferent dacă este vorba despre smarald, safir, rubin, diamant sau orice altă piatră alegi, pentru că femeia care va primi inelul își va dori – cel mai probabil – să-l poarte pentru tot restul vieții. De asemenea, tot în funcție de gusturile ei, trebuie să acorzi o atenție deosebită și alegerii tipului de aur din care va fi conceput inelul.

În general, smaraldul poate fi combinat atât cu aur galben, cât și cu aur alb sau roz, însă este foarte importantă viziunea designerului care-l concepe și priceperea bijutierului care-l crează. Evident, datorită tehnologiei avansate, în ziua de astăzi există bijuterii care-ți oferă posibilitatea de a fi chiar tu designerul inelului de logodnă cu care-ți vei cere iubita în căsătorie.

Este vorba despre personalizarea bijuteriilor, lucru care poate fi făcut mai simplu decât crezi: desenezi pe o hârtie inelul așa cum ți-l imaginezi tu, iar o echipă de specialiști se va ocupa de realizarea unor prezentări 3D foto și video a inelului așa cum va arăta.

Dacă îți place, îți dai OK-ul și bijutierii trec la realizarea propriu-zisă, dacă nu, indici eventuale ajustări, iar specialiștii refac imaginile până vei fi fericit cu ceea ce îți prezintă.

Una peste alta, ai toate motivele să alegi un inel de logodnă cu smarald, atunci când te-ai hotărât să-ți ceri iubita de soție!

Leave a Reply