Cum sunt vazute retelele de socializare in raport cu marketingul online?

Poti cauta pe internet top cursuri de marketing si vei gasi mai multe cursuri cum sunt si cele din linkul anterior care sa te invete sa faci marketing online. Vei vedea ca nu e greu de loc si tot ce trebuie sa faci pentru inceput este sa inveti cum se face un plan de marketing.

LinkedIn

LinkedIn, un site profesionist de legatura in afaceri, permite companiilor sa creeze profiluri profesionale pentru ei insisi, precum si pentru afacerea lor.

Prin utilizarea widget-urilor, membrii pot promova diferitele lor activitati pe retele sociale, cum ar fi fluxul Twitter sau postarile de blog ale paginilor lor de produs, pe pagina de profil LinkedIn.

LinkedIn ofera membrilor sai posibilitatea de a genera clienti pentru vanzari si parteneri de afaceri.  Membrii pot utiliza pagini de companie similare paginilor Facebook pentru a crea o zona care sa permita proprietarilor de afaceri sa isi promoveze produsele sau serviciile si sa poata interactiona cu clientii lor.

Datorita raspandirii mesajelor spam trimise solicitantului de locuri de munca, companiile de varf prefera sa utilizeze LinkedIn pentru recrutarea angajatilor, folosindu-le ca pe un portal de locuri de munca diferit.

In plus, companiile si-au exprimat preferinta pentru cantitatea de informatii care pot fi obtinute dintr-un profil LinkedIn, comparativ cu un e-mail limitat.

WhatsApp

WhatsApp a fost fondat de Jan Koum si Brian Acton. WhatsApp s-a alaturat Facebook in 2014, dar continua sa functioneze ca o aplicatie separata, concentrata pe conversatii, fiind un serviciu de mesagerie care functioneaza rapid si fiabil oriunde in lume. WatsApp a inceput ca o alternativa la SMS .

Whatsapp accepta acum trimiterea si primirea unei varietati de materiale media, inclusiv text, fotografii, videoclipuri, documente si locatii, precum si apeluri vocale.

Mesajele si apelurile sunt securizate prin criptare end-to-end, ceea ce inseamna ca nici o terta parte, inclusiv WhatsApp, nu le poate citi sau asculta. Whatsapp are o baza de clienti de 1 miliard de persoane in peste 180 de tari.

Este folosit pentru a trimite mesaje promotionale personalizate catre clienti individuali. Dispune de o multime de avantaje fata de SMS-uri, care includ capacitatea de a urmari modul in care mesajele sunt vazute de alti utilizatori.

Whatsapp este, de asemenea, folosit pentru a trimite o serie de mesaje “in vrac” clientilor vizati utilizand optiunea de difuzare. Companiile au inceput sa foloseasca acest lucru intr-o mare masura, deoarece reprezinta o optiune promotionala eficienta din punct de vedere al costurilor si raspandesc rapid un mesaj. Cu toate acestea, Whatsapp nu permite companiilor sa plaseze anunturi in aplicatia lor.

Yelp

Yelp consta dintr-un indice on-line complet de profiluri de afaceri. Intreprinderile pot fi cautate dupa locatie, asemanator cu Pagini Aurii. Site-ul web este operational in sapte tari diferite, inclusiv in Statele Unite si Canada.

Titularii de cont de afaceri au dreptul sa creeze, sa distribuie si sa editeze profiluri de afaceri. Acestia pot posta informatii precum locatia firmei, informatiile de contact, fotografiile si informatiile despre serviciu.

Site-ul permite in plus persoanelor sa scrie, sa publice recenzii despre intreprinderi si sa le evalueze pe o scara de cinci puncte. Functiile de mesagerie si discutii sunt disponibile in continuare pentru membrii generali ai site-ului.

Leave a Reply