Incalzirea in pardoseala poate fi, desigur, configurata individual in ceea ce priveste caldura generata, la fel ca un calorifer clasic. Pe de alta parte, puteti economisi mai multa energie, daca setati corect temperatura pentru incalzirea in pardoseala sau daca aceasta setare este facuta direct de specialisti.
Temperatura exterioara joaca un rol decisiv. In plus, factorii precum faza de incalzire si faza de racire sunt, de asemenea, importanti. In acest scop va recomandam sa folositi automatizari Salus.
Reglati incalzirea prin pardoseala cu ajutorul termostatului
Setarile pot fi facute direct pe termostatul camerei de incalzire in pardoseala. In general, incalzirea prin pardoseala are un termostat separat de radiatoarele primare. Prin urmare, acestea se pot regla complet individual.
In functie de model, se poate intampla ca un tip e incalzire in pardoseala de la un anumit producator sa se comporte usor diferit fata de un alt model de la un alt producator. Ca medie, aceste informatii ajuta cu siguranta daca doriti sa reglati incalzirea in pardoseala, insa nu ar trebui sa va luati doar dupa datele generale.
Atentie la faza de racire si incalzire
Setarile de timp se pot face pe termostat. Asigurati-va ca perioada de racire dureaza de obicei doua ore. Daca nu mai doriti sa se incalzeasca de la ora 22, ar trebui sa reglati incalzirea in pardoseala, astfel incat sa se inchida deja la ora 20.
In acelasi timp, sistemele de incalzire prin pardoseala au o perioada de incalzire de aproximativ trei ore inainte de atingerea temperaturii dorite. Acest lucru ar trebui sa fie luat in calcul, de exemplu, daca doriti sa va treziti dimineata in cea mai placuta atmosfera.
Reglati incalzirea in pardoseala folosind curba de incalzire
Este foarte important sa tii cont de mai multe detalii pentru a seta corect incalzirea prin pardoseala. Deoarece incalzirea in pardoseala consuma, desigur, ca orice alt element de incalzire si energie, imediat ce este in functiune, un comportament adecvat te va ajuta sa faci economii.
Orice persoana se preocupa mult de consum, isi poate reduce uneori considerabil costurile petru energie. Pentru aceasta, ar trebui sa acordati atentie regulilor de incalzire in pardoseala. O componenta foarte importanta este setarea asa-numitei curbe de incalzire.
Aceasta formeaza raportul dintre temperatura de incalzire si temperatura exterioara. Aici, debitul descrie temperatura pe care o are apa de incalzire pe drumul de la sursa de caldura la incalzirea prin pardoseala. De altfel, temperatura debitului este mult mai scazuta in comparatie cu temperatura din radiatoare.
In functie de temperatura exterioara, temperatura pentru instalatie este reglata prin ajustarea la necesarul de caldura real. Desigur, nu conteaza doar cat de rece sau bine este in exterior, ci cum arata comportamentul individual de incalzire.
De exemplu, aveti nevoie de temperaturi usor mai ridicate a camerei sau camera este incalzita deosebit de mult? Daca curba de incalzire este setata manual, aceasta inseamna ca, daca temperatura exterioara scade, debitul trebuie sa fie mai mare.
Modelele moderne realizeaza automat aceste setari. Expertii vorbesc apoi despre sistemele de incalzire in pardoseala controlate de vreme. Toate aceste sisteme automate moderne sunt extrem de utile pentru confortul in propria locuinta.