Cum sa alegi un programator web Seo-friendly?

Un Web designer este una dintre acele persoane fara de care nu este posibila crearea unui website. Practic, acest programator este specialistul care isi pune cea mai importanta amprenta pe felul cum va arata si cum va functiona un website. Vrei optimizare seo Cluj pentru site-ul tau? Intra Smartseopack.com.

Totusi, cand vine vorba despre SEO, exista cativa programatori cu care se colaboreaza foarte greu. In timp ce multi web designeri acorda o importanta deosebita si partii SEO, nu este o exceptie sa gasiti inca anumiti web designeri care nu vor tine cont de acest lucru si vor pune accent mai mare pe partea grafica (cum arata website-ul).

Pentru acesti programatori, SEO nu face parte din treaba lor si nu prea le pasa de ranking-urile in motoarele de cautare. Ei isi doresc ca un potential client sa fie multumit de aspectul grafic al site-ului, eventual de viteza de incarcare a acestuia si de alte “briz-brizuri” la moda in programarea web, prezente pe site-ul respectiv.

Desigur, daca iti doresti doar un site de prezentare care sa arate traznet, poti angaja un astfel de programator (foarte talentat de altfel), care sa faca din site-ul tau o adevarata opera de arta digitala.

Daca insa te intereseaza si partea SEO si vrei sa fii printre primii la cautarile din Google sau din alte motoare de cautare, afla ca nu ai ales cea mai buna solutie. Cu alte cuvinte, nu te astepta la rezultate bune si pe partea SEO daca vei angaja un astfel de programator.

Solutia in acest sens este de cele mai multe ori una de compromis. Trebuie sa-ti alegi un programator suficient de talentat si de “la zi” cu programarea web, in asa fel incat site-ul tau sa arate modern si sa fie foarte placut de catre vizitatori, dar sa-ti lasi loc si pentru o strategie SEO profesionala, care poate fi mult mai bine implementata daca programatorul intelege importanta acestei parti.

Mai mult decat atat, daca faci SEO pe cont propriu, probabil ca nu esti ingrijorat foarte mult de skillurile SEO ale programatorului tau, dar trebuie sa te consulti deseori cu acesta pentru a stii daca design-ul site-ului permite prezenta elementelor SEO dorite de tine. Altfel, daca nu vei face acest lucru, ranking-urile iti vor fi afectate radical si nu intr-un sens bun.

Daca programatorul concepe design-ul site-ului fara sa tina cont de regulile elementare din SEO, nu va fi posibil pe viitor sa rezolvi aceste lucruri doar apeland la anumite trucuri din SEO, ci va trebui sa-ti refaci site-ul de la 0, in cele mai multe cazuri.

Acest lucru va presupune alti bani investiti, cautarea si angajarea altui programator, etc. Pe scurt, timp si resurse financiare pierdute de pomana, care ar fi putut fi investite in alte zone ale afacerii tale, din care ai fi putut obtine beneficii pe termen mediu sau lung.

Cand spunem ca trebuie sa-ti angajezi un programator SEO-friendly, consideram ca esti deja o persoana cu anumite cunostinte despre SEO si ce inseamna el, iar daca nu esti, te poti documenta despre acest lucru citind informatiile de pe internet. Pentru a cunoaste “baza”, nu dureaza mult. Daca nu ai idee despre ce inseamna SEO, nu-ti poti angaja un programator seo-friendly, pentru ca nu vei stii exact ceea ce cauti.

Leave a Reply