Ce trebuie sa stiti despre steroizii anabolizanti

Steroizii anabolici sunt variante sintetice ale testosteronului, hormonul sexual natural al organismului. Acesti steroizi originali de vanzare sunt de interes pentru sportivi si culturisti, deoarece cresc dimensiunea si puterea muschilor. De asemenea, cresc agresivitatea si competitivitatea, care pot fi trasaturi de dorit in sport si la sala.

Cum se folosesc steroizi anabolici?

In general, steroizii anabolici pot fi prescrisi pentru a promova apetitul, pentru a stimula cresterea oaselor, pentru a induce pubertatea masculina, pentru a diminua efectele risipei musculare de boli cronice, si pot fi o promisiune ca contraceptiv masculin. Medicamentele sunt disponibile sub forma de pastile orale, steroizi injectabili si plasturi de piele.

Cum functioneaza steroizii anabolici?

Steroizii anabolici modifica masa si forta musculara. Steroizii duc la o productie crescuta de proteine, care sunt blocuri musculare (mai multe blocuri inseamna mai multa posibilitate de masa si forta musculara).

Cand un steroid este consumat fie pe cale orala, fie prin injectie, acesta se deplaseaza catre receptorii de androgeni aflati in interiorul diferitelor celule. Aceasta conexiune activeaza receptorul hormonal creand un ARN mesager, care atentioneaza ADN-ul sa construiasca proteine ​​specifice (blocuri de constructie musculara).

Aceste proteine ​​calatoresc in tot corpul creand raspunsuri anabolice / de crestere. Desi anabolismul este actiunea principala a steroizilor, ele atrag de asemenea multe alte efecte dezirabile si nedorite.

Care sunt riscurile utilizarii steroizilor anabolici?

Pe langa cresterea fortei si masei musculare, efectele luarii de steroizi anabolici includ modificari nocive ale nivelului de colesterol, tensiune arteriala ridicata, acnee, leziuni hepatice si modificari ale structurii ventriculului stang al inimii, care sunt unele dintre simptomele care poate duce la boli de inima.

Steroizii anabolici au efect androgenic sau virilizant, ceea ce inseamna ca afecteaza caracteristicile barbatesti, dupa cum am mentionat mai sus.

Steroizii anabolici afecteaza debutul pubertatii, cresterea clitorisului la femei si penisul la baieti (nu afecteaza marimea penisului la adulti, dar pot micsora testiculele), cresterea dimensiunii corzilor vocale si aprofundarea vocii, cresterea parului corpului (piept, spate) si chelie prematura la persoanele predispuse la acesta. Un alt efect secundar este scaderea fertilitatii si atrofia testiculara.

Mai multe efecte secundare posibile si cunoscute pe care utilizatorii de steroizi risca sa le aiba:

1) Functia crescuta a ficatului.

2) Micsorarea productiei naturale de testosteron.

3) Cresterea nivelului de colesterol si a tensiunii arteriale

4) Alterarea functiei tiroidiene.

5) Dureri de cap.

6) Sangerari prin nas.

7) Crampe.

8) Dezvoltarea sanilor la barbati

9) Insensibilitate la insulina

10) Efecte secundare androgene, cum ar fi subtierea parului, prostata marita, pielea grasa, retentia de apa (aspect comun), cresterea parului corpului pe piept si pe spate.

11) Agresivitatea.

12) Crestere uimitoare daca esti adolescent.

13) Poate provoca greata, diaree, constipatie si varsaturi.

14) Poate accelera cresterea tumorilor.

Problema este ca odata ce incepeti sa le folositi, este posibil sa nu doriti sa renutati la ele si veti continua sa va mariti sansele de a obtine toate aceste reactii adverse la un moment dat.

Obtinerea de castiguri mari in masa musculara necesita multa munca si implicare, dar nu exista niciodata un sentiment mai placut decat sa munciti din greu si sa obtineti rezultate semnificative la final. Daca simtiti ca aveti nevoie de ajutor, cereti sfaturi de la profesionisti. Pe siteuri ca vandsteroizi.net puteti primi sfaturi potrivite pentru a atinge obiectivele de crestere dorite.

Leave a Reply