Ce trebuie sa stii despre panourile solare termice – personalul Eco Drill iti raspunde la intrebari

Exista atat de multe alternative in ceea ce priveste sistemele de incalzire, incat parca nici nu stii ce sa alegi. Hai sa vorbim in cele ce urmeaza despre panourile solare termice – cele ce iti pot oferi confortul termic absolut in propria locuinta.

Sa stii ca personalul Eco Drill se poate ocupa de tot ce inseamna montaj pentru panouri solare termice. In plus, pentru a fi sigur/a ca este sistemul de incalzire care ti se potriveste, in cele ce urmeaza vom dezbate cateva afirmatii aferente. Deci, de unde incepem?

  • Panourile solare termice sunt prietenoase cu mediul inconjurator?

Panourile solate termice, dupa cum le spune si numele, folosesc energia solara pentru a functiona. In acest fel, arderile de combustibil sunt cu mult mai reduse, deci protectia oferita mediului inconjurator este cu atat mai mare.

Sa stii ca daca folosesti un panou solar termic in locul unui boiler electric economistesti intr-un an aproximativ o tona de titei – 700 de kg de emisii de dioxid de carbon sunt inlaturate, la fel si 5 kg de emisii de dioxid de sulf.

  • In cat timp iti scoti investitia?

Probabil este una dintre preocuparile tale de baza – cat costa panourile solare termice, cat costa montarea si in cat timp iti scoti investitia. Sa stii ca totul depinde de cantitatea de apa calda menajera utilizata, cantitatea de curent electric folosit sau de gaze naturale. Oricum, potrivit expertilor de la Eco Drill, dureaza cam intre 2 si 6 ani sa echilibrezi costurile.

  • Ce se intampla cu panoul solar termic intr-o zi innorata?

Spre deosebire de panourile solare plane, panourile solare termice, cu tuburi vidate, functioneaza si in timpul zilelor innorate. Acestea capteaza razele difuze pentru a functiona. Bine, eficienta este mai scazuta fata de o zi insorita.

  • Pot fi folosite panourile solare si iarna?

Bineinteles ca da. Ceea ce se schimba aici este agentul termic. Pentru ca totul sa fie in regula, panourile solare termice trebuie sa contina antigel sau glicol – agenti termici ce nu le permit sa inghete. Ai foarte mare grija la tipul de panouri solare pe care le alegi pentru locuinta ta – acestea trebuie sa fie eficiente atat pe timp de vara, cat si pe timp de iarna.

Blogul celor de la Eco Drill iti poate fi de ajutor pentru a intra in contact cu si mai multe detalii despre panourile solare termice. De asemenea, foloseste site-ul oficial ecodrillforaje.ro pentru a intra in contact cu expertii. Mai multe detalii la numarul de telefon 0749 861 105 sau prin e-mail: office@ecodrillforaje.ro.

Leave a Reply