Ce puteti vedea in Mauritius?

Foarte multi tineri proaspat casatoriti aleg ca prin intermediul Travel Matters sa plece in luna de miere in Mauritius, pentru a petrece cateva zile pe una din renumitele plaje ale insulei.

Exista insa si persoane care prefera vacantele in destinatii exotice, asa ca isi indreapta atentia spre Mauritius. Fireste, precizam faptul ca pe langa minunatele plaje despre care unii am aflat deja, Mauritius are si o multime de locatii interesante care pot fi vizitate. Haideti sa descoperiti cateva dintre ele in randurile care urmeaza.

Trou aux Cerfs

Trou aux Cerfs este un vulcan inalt de 605 m, situat in Curepipe, Mauritius. Craterul a fost descris alternativ ca avand un diametru de 300 de metri si are o adancime de 85 de metri.

Trou aux Cerfs este considerat una dintre atractiile principale ale Curepipe. In centrul craterului exista un mic lac. Din punctul de vedere al craterului veti avea o vedere spectaculoasa asupra unei mari parti a insulei Mauritius. Vulcanul este considerat un vulcan inactiv, care a fost format acum milioane de ani si a fost activ pana acum 600.000-700.000 de ani.

Ile aux Aigrettes

Ile aux Aigrettes este o insula mica de corali (25 de hectare) situata chiar langa coasta orasului Mahebourg. Insula a fost declarata un sit de conservare a naturii si astazi este conservata de Fundatia Mauritiana a Wildlife. Datorita muncii remarcabile realizate de Fondul de viata salbatic din Mauritius, insula a devenit un standard international pentru protectia resurselor naturale si a speciilor pe cale de disparitie.

Cateva dintre cele mai rare pasari din lume, inclusiv sirene, pot fi vazute acolo. Puteti descoperi, de asemenea extrem de rar Porcul roz, Gecko Phelsuma verde si testoasa gigant Aldabra.

Unele dintre plantele gasite in Ile aux Aigrettes nu cresc nicaieri altundeva in lume si formeaza ultima ramasita a unei paduri de coasta care, odata, a inconjurat o mare parte din Mauritius. Optzeci de specii de plante mauritiene care cresc pe insula sunt clasificate ca fiind pe cale de disparitie sau foarte rare.

Insula Gabriel

Insula Gabriel, cunoscuta si sub denumirea de Ilot Gabriel, este situata in apropierea insulei Round and the Flat, la extremitatea nordica a insulei Mauritius, la aproximativ 10 kilometri nord de Cap Malheureux. Distanta dintre Insula Gabriel si Insula Flat este de numai 750 de metri. Marimea insulei este de 42 de hectare, iar cel mai inalt punct este de 28 de metri.

Insula Gabriel este o rezervatie naturala protejata si renumita pentru felul in care plajele sale frumoase, nealterate, cu apa cristalina care inconjoara intreaga insula. Este un site foarte popular pentru snorkeling, ofera locuri de mare scufundare si este destinatia ideala pentru o zi de relaxare pe plaja.

Casa Eureka Creole

Casa Eureka este o casa Creola unica, construita in 1830, intr-o gradina magnifica inconjurata de cascadele Moka si Gama Moka. Casa Eureka poarta reputatia de a fi una dintre cele mai mari case de pe insula, cu 109 usi si ferestre.

Casa de la Eureka a fost restaurata si deschisa publicului ca muzeu in 1986. Muzeul are zone dedicate muzicii, artei, hartilor antice, articolelor de casa din China si India; dar si zone dedicate contrapozitiilor ciudate, cum ar fi un dus cu epoca coloniala.

Atractiile turistice suplimentare din Mauritius si atractiile turistice care merita vizitate includ

Balaclava Ruine – la cativa metri distanta de Baie aux Tortues, se gasesc ruinele vechiului imobil Balaclava. Vizitatorii vor putea vedea zidurile de mare, ale caror fundatii initiale au fost stabilite de Mahé de Labourdonnais.

Flacq Market – Flacq este unul dintre cele mai importante sate din Mauritius. Acest punct de intalnire pentru locuitorii din estul Mauritius se mandreste cu cea mai mare piata aeriana din tara. Piata extrem de colorata atrage un numar mare de oameni.

Mahebourg – Mahébourg este unul dintre principalele sate de pescuit de pe insula, iar principala atractie este reprezentata de pietele de luni care sunt unele dintre cele mai mari si cele mai bune de pe insula si pot fi gasite chiar langa statia principala de autobuz si zona de la malul marii Mahebourg.

Leave a Reply