Ce este hipermetropia?

Pentru cei care nu stiu, hipermetropia este un defect al vederii in care axul anteroposterior este mai scurt, iar imaginea se formeaza in spatele retinei.

Daca simtiti ca ochii dvs. sunt adesea obositi si aveti probleme cu focalizarea pe obiecte aproape de ochi, este posibil sa aveti hipermetropie, iar sansele de a purta ochelari de vedere sunt foarte mari; insa veti putea opta de exemplu pentru rame ochelari titan.

Cauze

Ochiul uman e ca o camera. Se concentreaza lumina pe spatele ochiului (intr-un loc numit retina), care va ofera o viziune clara. Perseverenta este cauzata de faptul ca lumina nu este focalizata corect, cu lumina care se deplaseaza in spatele retinei.

O cauza poate fi faptul ca globulele dvs. de ochi sunt mai scurte decat de obicei. Aceasta inseamna ca retina este mai aproape de pupila, provocand ca lumina sa treaca prin retina. Un ochi normal are de obicei o lungime de aproximativ 23 mm, astfel incat un ochi care este hipermetropic va fi mai mic decat 23 mm.

Alternativ, puteti avea hipermetropie daca corneea este plata. Cornea trebuie sa fie curbata pentru a indrepta lumina spre retina.

Ambii acesti factori provoaca o indelungata perceptie, deoarece determina lumina sa calatoreasca in jurul retinei. Acest lucru are ca rezultat o vedere neclara si poate afecta viata de zi cu zi.

Hypermetropia la copii.

Hipermetropia este de obicei genetica. Bebelusii si copiii mici pot suferi de hipermetropie, dar acest lucru ar trebui in cele din urma sa se corecteze. Acest lucru se intampla pe masura ce ochii cresc. Cu toate acestea, un ochi lenes poate sa apara ca rezultat.

Acest lucru se datoreaza faptului ca ochiul cu cea mai slaba viziune este ignorat de catre creier si nu invata modul corect de a vedea. Daca acest lucru nu este corectat la copiii mici, exista riscul ca ochiul mai slab sa nu-l vada niciodata pe celalalt ochi.

Tratamente pentru hipermetropie

Daca credeti ca ati putea suferi de o asemenea afectiune, cu siguranta trebuie sa mergeti la oftalmolog. El va putea diagnostica acest lucru intr-o examinare oculara si va va oferi o reteta daca aveti nevoie de una.

Daca ati fost diagnosticat cu o hipermetropie de catre un optician, exista trei solutii:

Ochelari

Daca aveti viziune cu vizibilitate lunga, aceasta poate fi corectata prin utilizarea lentilelor purtate plus. Acest lucru va ajuta sa focalizati lumina care intra in ochi pe zona corecta a retinei, facandu-va viziunea mai clara.

Lentile de contact

Lentilele de contact reprezinta o alta alternativa, desi veti avea in continuare nevoie de o pereche de ochelari ca rezerva in cazul in care nu puteti sa va purtati lentilele. Din nou, ele vor fi de asemenea, alimentate sa refractioneze lumina in retina.

Este posibil ca prescriptia sa difere de prescriptia ochelarilor. Exista diferite tipuri de lentile de contact disponibile, inclusiv de unica folosinta zilnica sau lunara. Discutati cu opticianul dvs. despre cea mai buna optiune pentru a se potrivi stilului dumneavoastra de viata.

Operatie cu laser

Operatia cu laser va ofera ocazia de a va corecta viziunea. Desi corecteaza deficientele vizuale existente, nu impiedica ulterior modificarea vederii.

Leave a Reply